پرشر سوئیچ هوا

در گذشته اکثر خانواده‌ها از آبگرمکن یا موتورخانه‌ها برای تأمین آب گرم و گرمایش مورد نیاز استفاده می‌کردند. اما این سیستم‌ها، امروزه جای خود را به پکیج‌ها داده‌اند. پکیج‌ها در تمام فصول سال، آب گرم منازل و همچنین در فصل زمستان، آب گرم لازم برای گردش در رادیاتورها را تأمین می‌کنند. این دستگاه‌ها از لحاظ ماده سوختنی، محل نصب، داشتن یا نداشتن مخزن، به مدل‌های مختلفی تقسیم می‌شوند اما طرز کار و بسیاری از قطعات بین آن‌ها مشترک می‌باشد. یکی از قطعاتی که در تمام مدل‌ پکیج‌ها تعبیه می‌شود و از اهمیت بسیاری برخوردار است، پرشر سوئیچ هوا می‌باشد. سلامت این قطعه به قدری اهمیت دارد که در تمام سرویس‌ پکیج‌ها، آن را بررسی کرده و تست سلامت از پرشر گرفته می‌شود. در ادامه درباره وظایف این قطعه توضیح داده‌ایم تا بیشتر با علت اهمیت آن آشنا شوید.

پرشر سوئیچ هوا

پرشر سوئیچ هوا چیست و چه وظایفی دارد؟

پرشر سوئیچ هوا جز قطعات مکانیکی پکیج‌ها محسوب می‌شوند و آن‌ها را در بالای محفظه احتراق و در نزدیکی فن قرار می‌دهند. چرا که عمده وظایف این قطعه کنترل عملکرد فن می‌باشد.

 

مقاله پیشنهادی : آموزش تنظیم پکیج بوتان

 

این قطعه که نوعی سوییچ فشار می‌باشد، وظیفه کنترل احتراق و فن را برعهده دارد و از این رو، اهمیت سلامت این قطعه بسیار بالا بوده و در صورت خرابی یا نبود پرشر در پکیج، سلامت شما و این وسیله گرمایشی به شدت به خطر می‌افتد. به همین دلیل از پرشرها به عنوان سیستم‌های ایمنی و هشداردهنده در پکیج‌ها نام برده می‌شود. بدین علت است که اگر در هنگام فعالیت پکیج، فن نتواند وظیفه خود را به درستی انجام دهد و دود را به طور کامل از دستگاه خارج نکند، پرشر وارد عمل شده و پکیج را غیرفعال می‌کند. اتصال پرشر با فن از طریق یک شلنگ سیلیکونی که به ونتوری فن متصل است، صورت می‌گیرد.

پرشر سوئیچ هوا

وظیفه پرشر سوئیچ هوا در پکیج‌ها به قدری حساس است که سلامت آن‌ها، دو مرحله توسط برد دستگاه بررسی می‌شود. دلیل آن هم همان طور که گفتیم، برای افزایش ایمنی عملکرد پکیج می‌باشد تا از بروز حوادث خطرناک جلوگیری کند.

 

خدمات پیشنهادی : تعمیر پکیج دیواری

 

اهمیت کاربرد پرشر سوئیچ هوا در پکیج

طرز کار پکیج‌ها به گونه‌ای است که نیاز به عمل احتراق درون آن‌ها می‌باشد. این احتراق با تولید دود همراه است که لازم است به بیرون محیط هدایت شود. در صورت باقیماندن دود در محیط، ممکن است اتفاقات خظطرناکی برای شما بیافتد. برای هدایت دود از طریق دودکش به بیرون، درون پکیج‌ها فن تعبیه می‌شود. این فن با ایجاد جریان هوا، دود حاصل از احتراق را به بیرون منتقل می‌کند. عملکرد فن‌ها توسط پرشر کنترل می‌شود تا در صورتی خرابی یا بروز مشکل در آن‌ها، فوراً عملکرد پکیج را متوقف کرده و از ورود دود به منزل جلوگیری می‌شود.

حال در صورتی که خود پرشر با مشکل مواجه شود، دیگر نظارتی بر عملکرد فن وجود ندارد و اگر خدایی نکرده آن‌ هم خراب شود، دود وارد محیط شده و می‌تواند سلامت شما را تهدید کند. پس پرشر سوئیچ هوا پکیج‌ها، جز قطعات اصلی آن‌ها محسوب می‌شود و اهمیت به سلامت این قطعه و بررسی آن‌ها در تمام سرویس‌های پکیج، واجب است.

نحوه تست پرشر هوا

همان طور که گفتیم، یکی از مهم‌ترین کارهایی که در سرویس پکیج‌ها باید انجام دهید، تست پرشر می‌باشد تا از سلامت این قطعه خیالتان راحت شود. وجود مشکل در این قطعه علاوه‌بر خطرناک بودن، مصرف گاز دستگاه شما را نیز بالا خواهدبرد.

برای تست پرشر پکیج، ابتدا لازم است تا لوله آنتی کنداکس که به فن متصل می‌باشد را از آن جدا کنید. سپس دو سر سوکتی که به پرشر وصل می‌باشد را نیز جدا کرده و سپس جریان مدار آن را با اهم‌متر اندازه بگیرید. در این حالت باید مدار قطع بوده و عدد صفر را اهم‌متر نشان دهد. پس از آن دهانه لوله آنتی کنداکس را در دهان خود قرار داده و تمام هوای داخل لوله را بکشید. اگر پرشر در سلامت کامل باشد، در این لحظه باید مدار پرشر مجدداً وصل شود. در غیر این صورت پرشر سوئیچ هوا دستگاه شما خراب بوده و قبل از راه‌اندازی دستگاه، لازم است تا تعویض شود.

 

 

نحوه تست پرشر در زمان فعالیت پکیج

اگر پکیج شما در حال فعالیت است و می‌خواهید از پرشر تست بگیرید، لازم است تا اهم‌متر را به مدار آن متصل کنید. در زمان روشن بودن پکیج، باید مدار پرشر بسته باشد و هنگامی که پکیج خاموش می‌شود نیز مجددا وضعیت مدار آن را با اهم‌متر بسنجید. در حالت خاموش بودن پکیج، مدار آن نیز باید باز باشد.

پرشر سوئیچ هوا

علائم خرابی پرشر هوا پکیج

همان طور که در بخش‌های قبل اشاره کردیم، سلامت پرشر از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و در صورتی که متوجه خرابی آن شده‌اید، لازم است تا فوراً دستگاه را خاموش کرده و با یک تکنسین ماهر تماس بگیرید. گاهی اوقات به وسیله انجام تست متوجه خرابی این قطعه می‌شوید. اما اکثر مواقع بروز مشکل در پرشر با علائمی همراه است که در صورت مشاهده آن‌ها باید به سلامت این قطعه شک‌ کرده و آن را بررسی کنید.

 

مقاله پیشنهادی : علت گرم نشدن رادیاتور

 

ما این علائم را در ادامه معرفی کرده‌ایم تا با مشاهده آن‌ها، سریعاً پکیج را خاموش کنید.

  • قبل از استارت فن و‌ روشن شدن آن، برد دستگاه ابتدا سلامت پرشر را بررسی می‌کند تا مطمئن شود قطعه‌ای که‌ وظیفه دارد عملکرد فن را کنترل کند، سالم است. در صورت سلامت آن فن روشن شده اما اگر در پرشر سوئیچ هوا مشکلی وجود داشته‌باشد، اجازه روشن شدن را به فن نمی‌دهد. پس عدم روشن شدن فن، می‌تواند یکی از نشانه‌های خرابی پرشر باشد.
  • در صورتی که فن روشن می‌باشد، لوله آنتی کنداکس را جدا کرده و با مکش هوای داخل آن، باید جرقه زده‌ شود. در صورتی که جرقه‌زن عمل نکند، به احتمال فراوان پرشر خراب است.

پرشر هوای پکیج

جمع بندی

همان طور که گفتیم، پکیج‌ها به دلیل کارایی و محبوبیت بالا، جایگزین آبگرمکن‌ها و موتورخانه‌ها شده‌اند. آب گرم در این دستگاه‌ها، از طریق عمل احتراق تامین می‌شود که این احتراق با دود همراه است. فن‌ها که تخت نظارت پرشرها هستند، وظیفه‌ی خروج این دود را برعهده دارند. پرشر سوئیچ هوا ، به دلیل کنترل عملکرد فن‌ها، نوعی سیستم ایمنی نیز می‌باشند. بدین گونه که در صورت خرابی فن و خارج نشدن دود، باعث خاموش شدن پکیج می‌شوند. سلامت پرشرها لازم است تا در سرویس‌ها بررسی شود و همچنین در صورت مشاهده علائم گفته‌شده در قسمت قبل، لازم است تا سریعا توسط اهم‌متر، جریان مدار آن را چک کرده تا در صورت وجود مشکل، سریعا پکیج را خاموش کنید.

نوشته‌های تازه

شاید این مقاله ها را بپسندید

Comments

نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی | تعمیرات یخچال و فریزرماشین لباسشوییماشین ظرفشوییفر و مایکروفرپکیج دیواری آبگرمکنکولر گازی و اسپیلت

نمایندگی تعمیرات لوازم خانگی

برند خدماتی ابتکار سرویس ارائه خدمات به مخاطبین خود بصورت آنلاین را آغاز کرده و در تلاش برای ارائه هرچه بهتر خدمات سرویس وسایل برقی و غیر برقی در منازل و ادارات می باشد. ابتکار سرویس با بهره گیری از منابع انسانی متخصص در حوزه تعمیرات وسایل با مزیت مشتری مداری از حیث مالی و زمانی پیوسته در حال بهبود و توسعه خدمات قابل ارائه خود جهت برطرف کردن هرچه بیشتر نیازهای شما مخاطبین عزیز می باشد.

تماس مستقیم : 02144624589

فرم درخواست تعمیر

به زودی کارشناسان ما با شما تماس خوهند گرفت
خطا.اطلاعات به درستی وارد نشده است.لطفا مجددا بررسی کنید